Natuurgebieden

De omgeving van Winterswijk is het perfecte startpunt voor het maken van wandel- en fietstochten. Wij hebben een aantal aanraders voor u uitgelicht:

Bekendelle

Bijna in het uiterste hoekje van de Achterhoek en dichtbij de grens van Duitsland ligt natuurgebied Bekendelle. Dit natuurgebied is een van de weinige moerasbossen van Nederland en is een beschermd oerbos. Mocht u geluk hebben, dan ziet u wellicht de ijsvogel of de grote gele kwikstaart. Ook groeien er diverse bijzondere planten in het wild. Wij adviseren de watermolen van Berenschot als start- en eindpunt aan te nemen. Na de wandeling kunt u daar genieten in het restaurant of lekker op het terras en heeft u direct uitzicht op de watermolen die stamt uit 1652. Navigeer naar Wooldseweg 74 in Winterswijk om op de juiste plek aan te komen. Meer informatie is hier te vinden. Voor de kinderen is het bos tevens ook een groot avontuur, er liggen namelijk veel omgevallen bommen die beklommen moeten worden!

Korenburgerveen

Op korte afstand van de vakantiewoning in Winterswijk-Meddo is het Korenburgerveen te vinden. Dit gebied wordt gezien als een kwetsbaar hoogveengebied. Het Korenburgerveen is te ervaren via de uitgestippelde wandelroutes op het vlonderpad. U heeft ook de mogelijkheid om op excursie te gaan zodat u op het meest kwetsbare deel komt die anders niet toegankelijk is. Het natuurgebied is te bereiken via de Arrasveldweg in Winterswijk. Klik hier voor meer informatie.

Nationaal Landschap Winterswijk

Het Nationaal Landschap Winterswijk is een uniek gebied van 22.000 hectare met afwisselende natuur en cultuur. Hierbij kunt u denken aan unieke natuurreservaten, dorpskernen, landerijen, scholtengoederen en vestingstadjes. Het Nationaal Landschap Winterswijk is door Duitsland aan drie kanten omsloten en verbindt de gemeentes Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk met elkaar. Voor meer informatie en inspiratie bezoekt u deze website.